Täydellisen pastan keittäjät

Pastan keittäminen voi olla täynnä mystiikkaa ja erikoistietoa, kun pyritään täydelliseen lopputulokseen. Oikeanlaisten keitto-ohjeiden ja vinkkien avulla voit kuitenkin varmistaa helposti, että pastasi on juuri sopivan kypsää ja maukasta.

Ensimmäinen askel on laittaa minimissään kaksi litraa vettä kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan kannen alla. Mikäli käytät perinteistä liettä, voi vettä myös esikeittää vedenkeittimellä - tämä nopeuttaa kiehumista ja säästää aikaa.

Miten suolaan pastan keitinveden oikein?

Kun vesi kiehuu kunnolla, on aika lisätä suola. Suolan lisääminen juuri ennen pastan lisäämistä on tärkeää, jotta suolapitoisuus on sopiva. Moni kotikokki on kuullut neuvon, jossa pastavesi tulisi suolata meriveden kaltaiseksi, mutta vaarana on tällöin pastan ylisuolaisuus. Suolan määrä kannattaa sen sijaan miettiä kuin keittoa maustaessa; veden tulisi maistua mukavan suolaiselta. Jos pasta keittäessäsi maistuu liian suolaiselta, voit lisätä hieman vettä joukkoon. Suolan määrän suhteen onkin tärkeää maistaa pastaa keittämisen aikana löytääksesi juuri oikean suolapitoisuuden.

Miten toimin keittämisen aikana?

Pastan lisäämisen jälkeen sekoita se heti, jotta pasta ei tartu toisiinsa. Pienennä hieman lieden tehoa ja anna pastan kiehua ilman kantta tai kansi raollaan. Tämä estää pastan kiehumisen yli. Sekoittaminen välillä auttaa pitämään pastan irtonaisena.

Kypsennysaika vaihtelee pastatyypin mukaan, joten tarkista se pakkauksesta, mutta älä luota sokeasti siihen. Yleensä pasta kypsyy noin 8 minuutissa, mutta kannattaa maistaa pastaa jo parin minuutin keittämisen jälkeen ja toistaa prosessi minuutin välein. Pasta on parhaimmillaan "al dente" -kypsyydessä, jolloin se on hieman napakka.

Pastan valuttaminen ja lopputyöt

Kun pasta on kypsää, valuta se lävikössä tai siivilässä. Voit jättää pastan joukkoon pienen tilkan keitinvettä, mikä auttaa pitämään pastan irtonaisena. Heti syötävää pastaa ei kannata huuhtoa vedellä valuttamisen jälkeen, sillä huuhtominen poistaa tärkkelyksen, joka auttaa kastiketta tarttumaan pastaan. Jos käytät pastan kylmään ruokaan, kuten salaattiin, voit huuhdella sen kylmällä vedellä.

Pastan säilymisen irtonaisena voi varmistaa sekoittamalla sen joukkoon tilkan ruokaöljyä valuttamisen jälkeen, mutta on hyvä muistaa, että öljyinen pasta ei ime itseensä niin paljon makua kastikkeesta.

Tärkkelyspitoisen pastaveden säästäminen kastikkeen valmistusta varten on tärkeä osa täydellistä pastaa. Pastan keitinvettä voi hyödyntää kastikkeen emulgoimisessa, mikä tekee siitä täyteläisemmän. Paras tapa säästää tarpeeksi pastavettä on nostaa pasta vedestä reikäkauhalla tai keittiöpihtien avulla, jolloin keitinvesi jää talteen. Vältä myös pastan huuhtelua, sillä se poistaa tärkkelyksen, joka auttaa kastiketta tarttumaan pastaan paremmin.

Ilmainen toimitus yli 80 € ostoksiin

Nyt koodilla KIEHU 10 € lisäalennus kaikkiin 100 euron ostoksiisi

Aina nopea 1–3 arkipäivän toimitus

Monipuoliset maksutavat

Tuoteryhmät

Ostoskorisi on tyhjä. Jatka ostoksia tästä." Lisää tuotteita koriin ja siirry lopuksi uudelleen kassalle.

Vielä 0 ilmaiseen toimitukseen!

Onneksi olkoon! Ostoskorisi arvo ylittää ilmaisen toimituksen rajan!

0 €
80,00 €
Toivelistasi on tyhjä. Lisää tuotteita listalla kuvaketta klikkaamalla.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit